Ken Stoffels Culinair fotograaf

Ken Stoffels Culinair fotograaf

Hey, ik ben Ken. Door mijn culinaire lifestyle foto’s vertel ik smakelijke verhalen over eten en over mensen die gepassioneerd met eten werken. Met mijn liefde voor food, fotografie en schrijven kneed ik visuele verhalen zodat jouw culinaire boodschap wordt verteld zoals het hoort, echt en authentiek!

Door eten verbinden we ons met andere mensen, andere landen en andere culturen. Als culinair lifestyle fotograaf laat ik deze verbinding zien door middel van mijn foto's.

Mijn liefde voor eten én voor fotografie heeft ertoe geleid dat ik culinair lifestyle fotograaf ben geworden. Door het volgen van een opleiding foodjournalistiek kan ik nu ook beter schrijven over eten en betere food gerelateerde content maken.

Ik heb het idee dat er in Nederland steeds grote stappen worden gezet wat food innovatie betreft. Als Belg die nu in dit mooie en vooruitstrevende Nederland woont, leer ik graag over al deze innovaties en leg ik deze met plezier ook vast op beeld.

Mijn voorliefde voor echtheid en robuustheid in het uiterlijk van food zie je terug in mijn foto's. Ik vind dat eten echt moet zijn, gemaakt van echte ingrediënten door echte mensen!

Belangrijke kernwoorden die ik toepas tijdens het maken van foto's zijn: 'BELEVING', 'AUTHENTICITEIT' en 'AMBACHTELIJK'

Ook ik als fotograaf vind het belangrijk om zorg te dragen voor onze planeet. Daarom werk ik graag samen met mensen in de foodbranche die met hun producten en diensten bijdragen aan een duurzamere samenleving. Zo lokaal mogelijk geproduceerd, op ambachtelijke wijze gemaakt, op kleine schaal, nieuwe smaakervaringen, culinaire indrukken om te onthouden,... Zijn enkele voorbeelden van standpunten waar ik waarde aan hecht.