PLM Energy

PLM Energy

DE ZON IS VOOR NIKS, DUS MAAK ER GEBRUIK VAN

Energiebesparing is hot, ook bij de gemeente Nijmegen. Daarom mocht PLM Energy onlangs 240 Zonnepanelen op het UWV gebouw installeren en zijn ze inmiddels bezig met het tweede project van de Gemeente Nijmegen om
ook nog eens 840 Zonnepanelen op het DSB gebouw aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21 te Nijmegen te plaatsen. En dat is nog maar het begin. Joop Poldermans, de drijvende kracht achter dit bedrijf, heeft van energiebesparing zijn passie gemaakt. Deze panelen gaan zo'n 300.000 kilowatt stroom per jaar opleveren.

Min of meer toevallig rolde Joop zo'n vijf jaar geleden het wereldje van de zonnepanelen in. Als werktuigbouw- kundige en ondernemer werd hem gevraagd een constructie te bedenken om zonnepanelen eerst op een leeg veld, en daarna op een fabriekshal te kunnen plaatsen. Hij vertelt: "Zo kwam ik in contact met de organisatie Power2Nijmegen. Ik ontdekte steeds meer over energiebesparing en de vele mogelijkheden die er op dat gebied zijn."

COMPLEET CONCEPT
En die mogelijkheden gaan veel verder dan alleen de welbekende zonnepanelen. Van koeltechniek tot warmtepompen, van ledverlichting tot zonneboilers: PLM Energy heeft er verstand van. Het bedrijf kan adviseren, leveren én monteren. Joop: "Ik wil een compleet concept bieden met een goed product. Daarom werk ik met vaste, professionele partijen. Het draait allemaal om ontzorgen. De klant geeft mij zijn jaarstukken en ik bereken welke besparing er mogelijk is."

VASTE KERN
In een sterk concurrerende branche is het belangrijk dat je je onderscheidt. Tenslotte wordt bijna iedereen regelmatig telefonisch 'lastiggevallen' door telemarketeers die claimen dat ze een besparing kunnen realiseren. Joop heeft zijn sporen verdiend in de technische industrie en heeft inmiddels al vijf jaar ervaring met schone energie. "Wij werken op basis van vertrouwen. In onze medewerkers, leveranciers en klanten. Ik werk met een vast team en vakkundige mensen en huur alleen extra mensen in op grote projecten die door ons team worden opgeleid."

MOOIE PROJECTEN
PLM Energy werkte altijd veel voor ondernemers en sportverenigingen, maar krijgt ook steeds meer opdrachten van woningcorporaties en gemeenten. Mooie voorbeelden zijn projecten in Hatert met 342 woningen, in Wijchen met 100 woningen en Vaals 77 woningen, in totaal 2.794 Panelen. Gemeente Nijmegen met een aanbesteding van 1.300 Panelen, andere projecten Zonnepanelen in diverse andere Gemeentes. PLM Energy heeft deze klussen geklaard!

TERUGVERDIENEN
Joop merkt dat ondernemers soms nog huiverig zijn om energiebesparende maatregelen te nemen. "Dat is een geldkwestie. Als ze moeten kiezen tussen nieuwe machines en zonnepanelen, kiezen ze vaak voor het eerste. Toch is het goed om erin te investeren, want je verdient het op termijn ruimschoots terug. De zon is voor niks, dus maak er gebruik van. Bovendien doe je zo ook iets goeds voor de wereld en laat je iets moois achter voor komende generaties."