HDV Productions

HDV Productions

GEVOEL VOOR BEELD

Op mijn 12e kreeg ik een fototoestel en ging ik op pad om foto’s te maken. Thuis hadden we een doka, waar we onze zwartwit foto’s ontwikkelden en afdrukten. Later kocht ik mijn eerste analoge DSLR camera en liet de foto’s afdrukken. Door de overgang naar digitaal fotograferen had ik het hele proces weer in eigen hand. In 1982 kocht ik mijn eerste filmcamera en begon ik documentaires te maken. Maar het monteren was lastig; hier kwam de digitalisatie weer goed van pas. Ook op filmgebied heb ik de ontwikkeling van analoog naar digitaal meegemaakt.

Van PROCES TECHNOLOGIE naar HDV PRODUCTIONS

Ik heb ruim 33 jaar bij Philips / NXP gewerkt als proces technoloog. Toen mijn werk stopte, wilde ik iets totaal anders gaan doen. Ik heb bij OpenStudio in Amsterdam een filmopleiding gedaan en ben nu “camera journalist”. Die kennis heb ik bij de lokale omroep als vrijwilliger gebruikt. Tussentijds maakte ik een aantal bedrijfsvideo’s. Tijdens de filmopleiding heb ik ook mijn bedrijf gestart met als naam HDV Productions. HDV was toen de standaard voor Full HD filmen op DV tapes. Dat was al digitaal, maar nog met bandjes en omslachtiger dan de opslag nu op geheugenkaartjes.

NETWERKEN

Na het ontslag ben ik ook voor een lokale nieuwssite foto’s gaan maken. Ik kwam overal en stond ook steeds vooraan. Er werden steeds meer fotoreportages gevraagd. Ik denk dat daar toch dat stukje proces techniek een rol speelt: ik doorzie het proces en wat vastgelegd moet worden. Ik ben toen ook gaan netwerken... Ik vond het leuk en kon veel opsteken van andere ondernemers. Toen daar de fotograaf zijn camera vergeten was, ben ik ingesprongen. Mijn foto’s waren beter, werd ik huisfotograaf bij OpenCoffee Wijchen en – Beuningen, bij HetWerkt Wijchen en… maak nu ook foto’s bij Business Netwerk Betuwe. Ik heb steeds gezegd, dat ik geen directe opdrachten uit het netwerk verwacht, maar hoop vooral op naamsbekendheid. Als een netwerkvriend of -vriendin dan van iemand hoort dat er een foto of film nodig is, hoop ik dat ze aan me denken.

MIJN BEDRIJF

“HDV Productions maakt foto's en video om uw product of bedrijf te promoten.” Die promotie werkt twee kanten op: de klant krijgt mooi beeldmateriaal en HDV Productions weer goede referentie. De portfolio groeit snel, maar bij alles geldt dat ik er zelf ook enorm veel schik in heb en trots ben op wat ik produceer. Ik heb kwaliteit hoog in het vaandel staan, maar leer nog continu en zoek naar verbetermomenten. Ook voor de klant…!