De Insectenman

De Insectenman

Graag stel ik me aan je voor! Mijn naam is Willem Lieberwirth, vader van 4 kinderen. De Insectenman is ontstaan uit mijn belangstelling voor eten en het doorgeven van een leefbare aarde aan mijn kinderen.  Na 19 jaar horeca, 15 jaar makelaardij en 12 jaar als huisman en gezinsmanager werd het tijd om al deze ervaringen te koppelen. De 19 jaar horeca was belangrijk om mijn liefde voor koken en eten goed te ontwikkelen. De 15 jaar makelaardij was belangrijk om mijn ogen te openen en in te zien dat wij leven in een wegwerpmaatschappij. En 12 jaar huisman was noodzakelijk om in te zien dat wij als volwassenen een verplichting jegens onze kinderen hebben om ervoor te zorgen dat wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen om een gezonde, leefbare aarde achter te laten.

De activiteiten van “De Insectenman” zijn gebaseerd op 5 pijlers:

  • Het geven van presentaties en proeverijen met ambachtelijke producten, op basis van insecten, aan bedrijven, businessclubs, (personeels)feesten, verenigingen, andere organisaties en particulieren.
  • Verkoop van de meest duurzame cadeaupakketten en kerstpakketten.
  • Wereldwijde verkoop van Insectenbier: Beetles Beer.
  • Verkoop van producten en insecten voor humane consumptie in de Future Food Shop.
  • De Insectenman en Beetles Beer op symposia, (bedrijven)markten en bierfestivals.

Mijn visie is om mensen bewust te maken van de noodzakelijke transitie van de voedselproductie. Insecten zijn het beste alternatief als vervanging van onze vraag naar vlees. Ze zijn ongelooflijk gezond, makkelijk en snel kweekbaar en nauwelijks belastend voor de natuur en de planeet. Bovendien leveren ze een enorme besparing op aan benodigde landbouwgrond en water.

De boodschap die ik wil overbrengen is heel serieus maar wordt op een luchtige manier gebracht. Bovendien bewijst “De Insectenman” met de proeverijen en ambachtelijke gerechten dat “anders” zeker niet minder lekker hoeft te zijn. Heerlijk toch, een insectenhamburger met Beetles Beer!

Voor verkoop van insectenproducten en Beetles Beer: Futurefoodshop